Home Singles IST IST – Something Has To Give (Kind Violence Records)

IST IST – Something Has To Give (Kind Violence Records)

by Nel Mertens

Een aanstekelijke gitaarlijn, rollende drums, de bas van Andy Keating die het nummer vooruit stuwt en een diepdonkere bariton-zanglijn van Adam Houghton. De Manchester-band Ist Ist heeft goed beet hoe ze welklinkende postpunknummers moet schrijven! En dat laten ze horen in Something Has To Give.

Daarmee stellen ze de derde single van hun aankomende album Protagonists voor. Mooi geweld, zoals het label heet dat al dat donker moois zal uitbrengen! Het nummer lijkt het luid uit te roepen, maar verhult ook een intieme fluistering, zowel in woorden als in muziek.
O zo postpunk, maar toch ook zo radio-toegankelijk!

De bijhorende videoclip toont de band sober en strak, nadat ze de Interpol-garderobe plunderden.

Something Has To Give is digitaal verschenen. Het album Protagonists verschijnt op 31 maart digitaal, op zwarte en oranje vinyl, cd en cassette bij Kind Violence Records en kan je reeds voorbestellen.

(Her)lees hier ook onze reviews bij de eerste singles van Protagonists: Mary In The Black And White Room en Stamp You Out en typ Ist Ist ook eens in op de zoekfunctie op onze site om nog meer te ontdekken!

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More