Home Singles DIRK. – Idiot Paradise (Mayway Records)

DIRK. – Idiot Paradise (Mayway Records)

by Bart Verlent

Als je als band al acht jaar hetzelfde muzikale pad bewandelt, wordt het eens tijd om een andere richting te proberen. DIRK. staat al jaren garant voor een lekker in het oor liggend nostalgisch geluid waar we flarden Weezer, Pixies en Fugazi in horen. De afgelopen twee jaar gebruikte de band gebruikt om nog hechter te worden en het weinige resterende babyvet van zich af te schudden.

© DIRK.

Daarom zal het derde DIRK. album Idiot Paradise iets anders klinken dan we gewoon zijn van dit viertal.

We moeten nog tot 3 maart 2023 wachten op de langspeler, maar we krijgen nu al het titelnummer om ons aan te verlekkeren. Van bij de aanvang valt ons op dat het nummer een stuk melodieuzer klinkt dan voorheen. Ook bespeuren we meer drama in de stem van Jelle Denturck. Naar het einde toe bouwt de band een stevige geluidsmuur op met woeste gitaren en zit er ook meer power in de drums. DIRK. bouwt met andere woorden op naar een intense climax die in de outro volledig terug wordt afgebroken.

Als we af mogen gaan op deze nieuwe single, dan zal het nieuwe album een pak volwassener klinken dan vroeger werk. Idiot Paradise is een oorworm van jewelste en werkt erg verslavend. In ons ogen is dit hun beste song DIRK. ooit.

Op 31 maart stelt DIRK. hun nieuwe album voor in de Brusselse Ancienne Belgique

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More