Home Singles DIRK DA DAVO – King Of Fools (Dancedelicd)

DIRK DA DAVO – King Of Fools (Dancedelicd)

by Nel Mertens

Dat hij als electropionier een king van de Belgische scene is, wisten we al. Dat hij geen King Of Fools is, daar gaan we ook van uit. Wellecht presenteert Dirk Da Davo net daarom zijn nieuwe track met deze gewaagde titel, hoewel hij nooit enige maatschappijkritiek schuwde.

Met een muzikaal varken achter de drums (achter het masker zit drummer Happy Kai verborgen) en een gemaskerde gemuteerde weirdo (de vermomde bassist Joerg Schanze) op de bas in de videoclip, laat Da Davo zijn nieuwste nummer King Of Fools horen. Een track in een gelaten sfeer, weten de woorden ‘justify’ en ‘obey’ bedrukt te benadrukken.  

Do you obey the king of fools?
Is there a way to neglect his rules?
In a way he seems modified
Do you think he is justified?
The king of fools

Deze sobere, somber gestemde protestboodschap tegen heersende repressie is nauwelijks te negeren. De baslijn drukt zwaar door en de gitaarlijn en duistere vocalen die Da Davo daar bovenop legt geeft de track de nodige psychedelische touch en dramatiek.

King Of Fools is digitaal verschenen en is de eerste die verschijnt in een reeks singles die er aan komen in 2022.

Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More