Home Belgisch DINO & THE CHICKS – These Boots Are Made For Walking (Heaven Hotel Presents)

DINO & THE CHICKS – These Boots Are Made For Walking (Heaven Hotel Presents)

by Jos Buersens

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dit oer-Vlaamse staaltje volkswijsheid hebben we recent een eerste keer van onze houten plaque aan de muur gehaald bij de recensie van The Covid Collabs van Butsenzeller, een geweldig staaltje muziek overigens. Ook voor de drijvende krachten achter Heaven Hotel Presents halen we met veel plezier de vintage plaque van moemoe zaliger nog eens even van onder het stof.

(c) Dino & The Chicks – The Hoboken E.P. – Heaven Hotel Presents – 2020

We merken dat menig muzikant gebruik maakt van de eenzame opsluiting om exuberante hoeveelheden nieuwe muziek uit te brengen. Het verplichte aan het aangename koppelen noemt men dat zeker. Ook voor het Heaven Hotel Presents kamp is onlangs gebleken dat het voornoemde creatieve bloed behoorlijk heeft huisgehouden met als resultaat niet één, niet twee maar wel drie nieuwe releases waaronder: de eerste ep van Dino & The Chicks, de nieuwste van Horse Head Bed en een 10” live-plaat van Groovecats Deluxe. Welbedankt, Heaven Hotel om alvast een gat in onze spreekwoordelijke hand en bij uitbreiding onze portefeuille te branden.

(c) Dino & The Chicks / Lee Hazlewood – These Boots Are Made For Walking –
Heaven Hotel Presents – 2020

Zij die er niet bij waren in Het Bos op het eerste, en voorlopig laatste, optreden van de Dino’s hebben er ongetwijfeld al spijt van gehad. We zouden je willen troosten en zeggen dat je mis bent, dat je groot gelijk had om niet te komen en dat het optreden van de Dino’s helemaal niet zo goed was. Maar dat zouden flagrante leugens zijn.

Wel, niet getreurd beste jongens en meisje want er is nu ook live beeldmateriaal verschenen van de herinterpretatie van These Boots Are Made For Walking. Een nummer dat overigens ook op The Hoboken E.P., het eerste fysieke wapenfeit van de Dino’s, terug te vinden is.

Verwacht je in deze video niet aan een standaard live-clip. Rudy Trouvé heeft, naar goede gewoonte, zijn creatieve tanden nog eens in het beeldmateriaal gezet om er toch weer iets speciaals van te maken. Het hoogtepunt van het fragment vraag je? Afgezien van de muziek is dat zonder twijfel de epische tapdanssolo van drumwonder Jeroen Stevens. Ondergeschikt kon ook de korte Gene-Simmons imitatie van Rudy Trouvé ons wel bekoren.

De moraal van het verhaal? Gelieve je, bij voorkeur tijdens het kijken al, naar de dichtstbijzijnde online schoenwinkel te haasten want zodra deze clip het grote publiek bereikt, zullen de tapdansschoenen zo gegeerd zijn als de rollen wc-papier.

Voor jouw gemak hebben we hieronder ook nog enkele links geplakt waar je jezelf van de aanschaf van deze drie pareltjes kan verzekeren. Denk er ook zeker aan om zeker onze recensie van The Hoboken E.P. even te lezen en vervolgens dit pareltje aan uw platenkast toe te voegen.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More