Home Concerttip Concerttip: afscheidsconcert De Brassers

Concerttip: afscheidsconcert De Brassers

by Hannelore Dieleman

Vrijdag 19 januari 2024 wordt een memorabele avond: het definitieve slotconcert van de legendarische Limburgse postpunkband De Brassers. In de AB, waar het ooit allemaal begon, met de Rock Rally Finale in 1980. De cirkel is rond. Na 45 jaar stoppen ze er definitief mee door medische problemen bij bassist Marc Haesendonckx.

@ Ann Cnockaert

De band, door Marc Didden ooit omschreven als “de stijlvolste aller stoorzenders”, werd eind de jaren ’70 opgericht door broers Eric (drums) en Marc Poukens (zang), Ben Deckers (toetsen), Willy Dirckx (gitaar) en Marc Haesendonckx (bas). Afkomstig uit het Limburgse Hamont-Achel werden ze in hun stamcafé uitgescholden voor ‘brassers’. De perfecte bandnaam. Hun invloeden kwamen vooral van punkgroepen zoals The Damned, The Clash en PIL en hun cultsingle En Toen Was Er Niets Meer passeert nog jaarlijks in de Belpop 100.

Eind de jaren ’90 veranderde de samenstelling van de band met toevoeging van Erwin Jans (ex-Struggler drummer) en toetsenist Joachim Cohen. In 2010 kwam ook de zoon van Willy erbij.

Doorheen de jaren kenden de Brassers een hobbelig parcours, met veel aanhang maar ook tegenstanders en een tijdelijke split in 1982 door drugproblemen binnen de band. In 2018 gaf de groep in eigen beheer een fotoboek uit op 500 ex. dat op een maand was uitverkocht.

Een laatste kans dus om deze legendarische band aan het werk te zien.

Info en tickets: website AB

De Brassers Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More