Home Singles DESTROYER – Tintoretto, It’s for You

DESTROYER – Tintoretto, It’s for You

by Ann Cnockaert

De Canadese band Destroyer kondigt zijn nieuw album Labyrinthitis aan, dat 25 maart uitkomt. Samen met deze aankondiging, delen ze het eerste nummer en de video van het album: Tintoretto, It’s for You.

Voor het eerst in de carrière van de band speelde Bejar een belangrijke rol in de creatie van de video van de single. In een verklaring vertelde hij over zijn ervaring met het ontwikkelen van de video: “Ik had het idee om een paar regels te schrijven over het idee van ‘mystery’ en ‘goin nowhere’, omdat dat twee van mijn favoriete thema’s zijn. Dat en ‘Magere Hein’ en achtervolgd worden door een stil, onnoembaar ding dat constant een voet links van je op de loer ligt. Vooral omdat het verval van de wereld steeds minder abstract wordt. Ik wilde ook iets schrijven over de romantiek van terreur. De song Tintoretto, It’s for You spreekt tot al deze dingen, vreemd genoeg de video ook…”

Met Tintoretto, It’s for You begeeft Destroyer zich op het pad van de mystiek, met teksten die zowel intiem als griezelig verbijsterend zijn: “Herinnert u zich het mythische beest?” vraagt Bejar aan het begin van Tintoretto, It’s for You, en werpt fakkellicht over de gangen van het labyrint. “Tintoretto, it’s for you / The ceiling ’s on fire and the contract is binding.”

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More