Home nieuws Peter Slabbynck en Augustijn slaan hun stemmen samen voor goede doel

Peter Slabbynck en Augustijn slaan hun stemmen samen voor goede doel

by Nel Mertens

Leven met chronische pijn is een continue worsteling voor lijf en brein. Peter Slabbynck en Augustijn Vermandere brengen een respectvolle ode aan iedereen die dagelijks last heeft en mentaal en fysiek overeind probeert te blijven.

© Ghilain Vermeersch

Vorig jaar kwam Peter Slabbynck (zanger van Red Zebra en Pesch) in contact met vzw Brein Storm, een organisatie die pleit voor meer aandacht voor en onderzoek naar chronische pijn. En muziek is uiteraard een erg mooie weg om iets in de kijker te zetten.  
“Ik dacht aan een cover maar vond niet meteen een geschikt nummer. Maar toen dacht ik, zoek het niet zo ver. En zo kwam ik uit bij mijn eigen nummer I Can’t Live In A Living Room. Sabrine Desaever, oprichtster van vzw Brein Storm, heeft mij dan in contact gebracht met Augustijn Vermandere en dat klikte meteen. Samen hebben we besloten een tekst te maken in het West-Vlaams. Geen letterlijke vertaling maar wel een tekst met hier en daar een verwijzing naar het origineel. Om tot die tekst te komen, hebben we ons gebaseerd op getuigenissen uit het boek Zinvol Ziek  van Lynn Formesyn dat onlangs verschenen is,” legt Peter uit.

Momenteel zijn Peter en Augustijn het nummer Ossan Zeer aan het afwerken. De bedoeling is om er eind februari meer naar buiten te komen.

Vzw Brein Storm / Peter Slabbynck / Augustijn

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More