Home Singles DENDERMONDE – Gunther (Voetvolk/Rotkat Records)

DENDERMONDE – Gunther (Voetvolk/Rotkat Records)

by Hans Verhoeven

Doet het Ros Beiaard nog zijn ronde in de stad van Dendermonde? Ja, zo om de tien jaar maar zolang kon DENDERMONDE (de groep, bestaand uit Maarten Van Cauwenberghe, Fred Heuvinck en Elko Blijweert) niet wachten. Want ongeduld is nu eenmaal een deugd.

© Dendermonde – Cover Gunther

Hoe zijn ze begonnen? Doen we dat niet allemaal, beginnen? Nu, ze schreven de muziek voor dansvoorstellingen en dan schreven ze voor zichzelf een lp en dit is de single. Zelf verwijzen ze naar de Duitse jaren zeventig als inspiratiebron. Ze zullen wel niet de Rote Armee Fraktion bedoelen maar elektronische krautrock. Zie de verzamelde werken van wijlen Holger Czukay of bands als NEU!. Het zijn dreinende synths en in deze single zit nogal wat van Digital (Joy Division) maar héél dansbaar, voor wie dat zou willen.

Het klinkt allemaal machtig, een soundtrack bij broeierige dansvoorstellingen – zo zijn ze tenslotte begonnen – maar of de beiaardier van Dendermonde (de stad, niet de groep) dit uit zijn klokken kan krijgen blijft afwachten.

Niettemin: machtig. Maar dat schreven we al.

Voetvolk: FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More