Home Singles PALE BLUE EYES – Spaces (Full Time Hobby/Konkurrent)

PALE BLUE EYES – Spaces (Full Time Hobby/Konkurrent)

by Bart Verlent

Matt Board en zijn vrouw Lucy maken, samen met bassist Aubrey Simpson, dromerige indiesongs onder de naam Pale Blue Eyes, een naam die ze waarschijnlijk gepikt hebben van de gelijknamige song van The Velvet Underground. Muzikaal gaan ze echter een volledig andere richting uit dan de band van Lou Reed en John Cale.

Het debuutalbum Souvenir van het trio klonk vrij melancholisch mede omdat Matt het schreef na de dood van zijn vader. Het tweede album This House, dat op 1 september verschijnt, zal veel positiever en zelfs dansbaar klinken.

© Pale Blue Eyes

Takes Me Over was de eerste single uit de nieuwe plaat en die klonk als een opgewekte combinatie van Ride, The Pale Saints en Django Django. Ook Spaces heeft diezelfde dromerige vibe en klinkt tegelijk zeer gedreven. Het is een song waar je onmogelijk op kan blijven stilstaan en waar je instant vrolijk van wordt.

Wij waren al erg te vinden over de debuutplaat en ook de nieuwe singles klinken veelbelovend. Nu maar hopen dat de Britten eindelijk eens naar ons land komen want momenteel staat België niet op de agenda. Wel komen ze op 27 oktober naar V11 in Rotterdam.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More