Home Singles DEKEL – Cartoon Movie

DEKEL – Cartoon Movie

by Bart Verlent

Dekel is een singer-songwriter uit Tel-Aviv die als vrijwilliger werkt met savannedieren op het platteland. Het vormt een constante inspiratiebron voor haar muziek. Op 8 september verschijnt haar tweede album Desert Moon dat ze opnam met producer Jonathan Quarmby (Ian Brown, Richard Hawley, Sam Ryder…). Daarop hoor je een culturele smeltkroes van traditionele Israëlische muziek, met een Russisch-tintje (ze heeft Russische roots) en gelaagde indierock die niet al te indie klinkt.

© Dekel

Cartoon Movie komt van de nieuwe plaat en Dekel zingt er over haar liefde voor animatie en anime, verpakt in een opbeurend indiefolknummer. Het is een complexloze popsong met een erg aanstekelijk en folky refrein dat na één beluistering blijft hangen. Door het gebruik van brede, speelse arrangementen en de bayan en accordeon klinkt het nummer heel uniek. Als er dan ook nog een streepje ska in opduikt vormt dat de kers op de taart.

Deze single is helemaal geschikt als soundtrack voor een onbezorgde strandvakantie. Wie meer diepgang verwacht zal die bij Dekel evenwel niet vinden en daar is niets mis mee!

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More