Home LiveFoto's GRENSROCK Menen (24/06/2023)

GRENSROCK Menen (24/06/2023)

by Johan Vanparys

Hoe ze het deden dat weten de meesten onder ons niet, maar Grensrock is erin geslaagd om Hooverphonic te strikken, en dat op een gratis festival! Maar de andere bands waren zeker niet zo maar een opwarmertje. We kregen stuk voor stuk prachtige optredens te zien onder een stralende zon.

© Johan Vanparys

H3KTOR
De opener van de tweede dag was H3KTOR, een vierkoppige band uit Oekene/Menen. Hun muziek is sterk beïnvloed door bands als QOTSA, Kyuss en Rage Against The Machine. Sinds oktober 2016 staan ze regelmatig op een podium en sindsdien zijn ze niet meer te stoppen.

Toch hing er een donkere wolk boven het optreden want Stimpy, een goeie vriend van de band, was een week voordien overleden en de H3KTOR wilde zijn naam eren op het podium. Na deze hulde ging het optreden explosief verder. Een geweldige start van dag 2.

BUN
Brecht Vanvyaene schreef Around The Corner ter ere van zijn pas overleden vriend Jelle. In februari 2020 liet Brecht de single los op het publiek en met succes. Niet lang daarna maakte de wereld kennis met covid maar Brecht werkte verder. De alternatieve rockzender Willy pikte Around The Corner op en ook de singles die volgen bleken goed aan te slaan.

Tijdens Grensrock speelde vooral band materiaal uit het Eases My Mind album, maar afsluiten deden ze toch met Around The Corner. BUN is al lang geen onbekende meer en maakte een stevige live reputatie helemaal waar.

HIGH HI
Het powertrio High Hi bestaande uit Anne-Sophie Ooghe (gitaar/zang), Dieter Beerten (drums/zang) en Koen Weverbergh (bas) was helemaal klaar voor Grensrock. De band is al een paar jaar live zeer actief, stond op Rock Wechter, de Lokerse Feesten en op Pukkelpop. Het is zo’n band die je steeds opnieuw wilt horen en zien.

Openen deden ze met Return To Dust en halverwege de set passeerde ook nog het wondermooie All Cool All Fine. Alligot en de hitsingle Daggers sloten het concert af.

FLIP KOWLIER
Reeds zes keer passeerde Flip Kowlier op Grensrock iedere keer wel met andere bands. De West-Vlaamse muzikale kameleon staat garant voor veel ambiance en meezingers van begin tot einde.

Starten deed hij met Verkluot en met Angelo & Angelique waren we vertrokken voor een uur West-Vlaamse meezingers. Ergens tussen Welgemeende en Min Moaten vloog een kous door de lucht recht in de handen van Flip die totaal overdonderd vroeg of het geen vrouwenondergoed was. Nog geen minuut later vloog een BH recht in zijn hand. Een hilarisch moment! Het kon evenwel niet verhinderen dat de show zijn einde naderde. Nog één keer Mo Ba Nin en het doek viel over een uur dol amusement.

HOOVERPHONIC
Reeds jaren was het een droom van Grensrock om Hooverphonic te strikken als headliner. Dit jaar vielen alle puzzelstukken mooi in mekaar.

Alex Callier (producer/songwriter/bas) en Raymond Geerds (Gitaar) vormen sinds dag één de ruggengraat van de band. In 2020 werden ze opnieuw herenigd met Geike Arnaert, voor velen nog steeds de meest iconische stem van Hooverphonic. Ze deden hun ijzersterke live reputatie alle eer aan en lieten het volledig volgelopen plein genieten van al hun hits. Anger Never Dies, Jacky Cane , Mad About You zijn klassiekers maar ook het nieuwe materiaal Por Favor en Don’t Think  sloeg heel goed aan. Meer dan een uur muziek en lichtspektakel maakten iedereen in Park Ter Walle zielsgelukkig.

Grensrock Menen 2023 bewees dat een goed gratis festival nog steeds mogelijk is dankzij zijn sponsors, het stadsbestuur, goeie bands en met heel veel hardwerkende vrijwilligers. Graag tot volgend jaar.

Wil je de foto’s van de tweede dag van Grensrock allemaal in het lang en het breed bekijken? Dat kan hier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More