Home Belgisch DEAD HIGH WIRE – Pray For Us (Eigen Beheer).

DEAD HIGH WIRE – Pray For Us (Eigen Beheer).

by Didier Becu

België barst van de postpunkbands. Whispering Sons, Fornet en Public Psyche zijn ongetwijfeld de bekendste, maar luister ook eens naar Dead High Wire. Deze week verscheen hun nieuwe single Pray For Us, de voorloper van hun gelijknamige debuutplaat.

Omschreven door de band als “een absurd metapamflet in redelijke kuttijden”. De intro begint tamelijk spooky, en (net zoals het een echte postpunksong beaamt) en er zit een duister Joy Division-sfeertje in. Snedige gitaren en vooral veel nijd en spuug. Het zijn kuttijden voor iets!

Wie dacht dat postpunk iets is voor bompa’s zal raar opkijken bij het horen van deze single, want dit is zo fris dat je met plezier de zweetdruppels uit de oksels van de drie zou willen slurpen.

De single vind je vanaf 1 september online via iTunes en  Spotify, terwijl de release van het debuutalbum later dit najaar volgt en zowel online en op vinyl verkrijgbaar zal zijn.

En terwijl we toch met groot nieuws bezig zijn: op 31 oktober is het niet alleen Halloweenavond, maar hebben we ook een Luminous Fest-editie in de AAP in Gent met Peuk en, jawel, Dead High Wire.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More