Home Belgisch DAV ID – Overplayed

DAV ID – Overplayed

by Felix Sandon

De helft van alle liedjesteksten gaat over relaties, grof geschat, maar hoe vaak is het onderwerp de relatie met jezelf? Dav ID (spreek uit: ‘deejv aai die’) schreef een pijnlijk persoonlijk nummer waarin hij afrekent met zijn oude ik, die alles had maar niet gelukkig was en enkel voor chaos zorgde.

Net zoals in zijn vorige single Welcome To The Party knipoogt de zanger met de kwikzilveren stem muzikaal wel erg naar de r&b die in de eerste helft van de jaren 2000 niet van de radio’s weg te branden was, maar Craig David is heel ver weg op deze single. Overplayed is immers behoorlijk duister, ondanks de momenten waarop de synthesizers het ritme laten dansen en Dav ID tentoonspreidt waar hij vocaal allemaal toe in staat is.

Jammer is het wel dat de zanger niet altijd even duidelijk articuleert. Zo mis je mogelijk prachtige regels als “Came into my heart like Armageddon” en “Our rhythm was never the same / Were dancing our way into flames” die de tekst laten uitstijgen boven het clichématige en de platgetreden paden laten verlaten. En het slot, waarin hij zijn oude gewoonten finaal van zich afschudt, als een vlinder die uit zijn cocon komt: “Now there’s no space, got a new life/ Busy with someone up in the clouds/ Different reasons make us stayed up overnight.”

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More