Home Belgisch DAV ID – Welcome To The Party

DAV ID – Welcome To The Party

by Felix Sandon

Welcome To The Party, zo heet de nieuwe single van Dav ID. Een kolkend nummer met het juiste aantal beats per minute om iedereen in een vingerknip op de dansvloer te krijgen? Nee, bij Dav ID (spreek uit: ‘deejv aai die’) is het feestje eerder een plek die baadt in de melancholie.

Muzikaal knipoogt de zanger met de kwikzilveren stem wel erg naar de r&b die in de eerste helft van de jaren 2000 niet van de radio’s weg te branden was, maar die stijl is misleidend, dit nummer is veel weemoediger. Welcome To The Party lijkt een hymne voor iedereen die zich weleens eenzaam voelt op feestjes, die rondom zich al die blije gezichten en kussende koppels ziet en zich afvraagt of zij echt zoveel gelukkiger zijn.

Op het eerste gehoor mist dit nummer net die ene vondst die het in je geheugen grift. Welcome To The Party moet het dan ook eerder hebben van subtiele details, zoals het intermezzo waarin de beats heel even zwijgen en Dav ID zichzelf oppept met de woorden “I own the night”, terwijl hij zijn vocale capaciteiten aan de wereld toont.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More