Home Belgisch DARK MINIMAL PROJECT – Perversion (Extended Play)

DARK MINIMAL PROJECT – Perversion (Extended Play)

by Nel Mertens

Nog geen 2 jaar oud is het electroproject Dark Minimal Project van Guillaume VDR (teksten, composities, zang, keyboard, programmeren) en Ange Vesper (toetsen, zang, pads) uit Lille. En dat lijkt op – mechanistische – wieltjes te lopen.

In hun voorbije twee levensjaren, brachten ze hun debuutplaat Cold Black Room (2022) en opvolger Ghost Of Modern Times (2023) uit. Onlangs verscheen ook Remixes, waarop we 10 remixen kregen door verschillende artiesten, van 7 nummers van op hun tweede album Ghost Of Modern Times.

Het nummer Perversion kennen we, in originele versie van op hun tweede album en van op het remix-album. En die track wordt nu op een uitgebreide singleversie in de kijker gezet.

Op Perversion (Extended Play) krijgen we de originele track, die minimalistisch ijl klinkt, met een tikkeltje ironische speelsheid in verwerkt. We krijgen ook een liveversie – ergens opgenomen op een concert in eigen land – en een bonzende Fatherless Child remix, met lichtgevend ronkende synths en zanglijnen die daar zacht over zweven.

Al wie in België met electro bezig is, moet enigszins beïnvloed zijn en/of een mening hebben over onze Belgische electro-/EBM-legende Front 242. ‘Top of the bill’ op deze single is dus uiteraard de Front 242 Remix. Want net op het ogenblik dat Patrick Codenys met zijn topproject aankondigde te stoppen en aan een afscheidstour bezig is, wist Dark Minimal Project hem nog te strikken voor een strak typerende remix van hun knappe track Perversion. Hij drukte er uiteraard zijn kenmerkende Frontstempel op!

Perversion (Extended Play) is digitaal verschenen.

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More