Home Singles DARIO MARS FEAT. JEAN-JACQUES BURNEL – Je Suis Le Feu

DARIO MARS FEAT. JEAN-JACQUES BURNEL – Je Suis Le Feu

by Nel Mertens

“Je ne regrette pas, le mal que j’ai faites…” Waarom zou je daar ook spijt van hebben, als je het vuur bent? Het brandende, het vurige, dat zich verspreidt en dingen aanwakkert bij anderen.

Je Suis Le Feu is het gloednieuwe nummer van Dario Mars (a.k.a. Renaud Mayeur, die ook muzikant was bij onder andere Hulk, La Muerte, Triggerfinger en Captain Sensible), die iets heel anders laat horen dan we van hem gewend zijn bijvoorbeeld met Dario Mars And The Guillotines. Daar zit de samenwerking met Jean-Jacques Burnel, oprichtend bandlid van The Stranglers, wellicht voor iets tussen.

“Ik heb altijd veel van de Stranglers gehouden. Hun spookachtige, giftige en betoverende muziek heeft me altijd gefascineerd. Als tiener heb ik door deze groep nog veel meer dingen ontdekt, van The Doors tot Bach, van Burt Bacharach tot Soft Machine, en nog veel meer…
Hun eerste vijf albums zijn meesterwerken, er valt niets weg te gooien. Het is gedurfd, elegant, vernieuwend, de kwalificaties ontbreken, het is onbreekbaar, briljant, geïnspireerd, kortom ik ben fan, we zijn fans!
Toen Jean-Jacques Burnel mij onlangs belde om te zeggen dat hij wou samenwerken aan dit nummer, maakt dat ons (Sandra, David en ik) erg blij. De man die ik later ontmoette bleek een heer te zijn, een charmante, simpele en hele man. Je helden ontmoeten is niet altijd een goed idee zeggen ze. Voor mij is het in dit geval omgekeerd geweest”, vertelt Majeur over de samenwerking.

We krijgen een trage Franse treurballade te horen, terwijl er uit de woorden geen spijt klinkt. We horen geen vuur, maar wel melancholie in dit best mooie nummer. Het is het rijke instrumentale arrangement (met strijkers en al!) dat in combinatie met de fluisterend trage zanglijn van Burnel, die ons wel raakt. Een beetje de Gainsbourgh-weg op. Maar die had dat vuur wel écht.

Je Suis Le Feu vind je terug op het nieuwe album van Dario Mars, Mauvais Sang, dat  binnenkort verschijnt bij Kuroneko, Pias en Granvia.

Facebook 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More