Home Singles BAJEER – Crystal Rim

BAJEER – Crystal Rim

by Bart Verlent

Het Brusselse viertal Bajeer omschrijft zichzelf als een “sprookjesrock band” die geleidelijk openbloeit in onze hoofdstad. Engel, Jacob, Jorick en Sammy willen muziek maken met een unieke sound die resulteert in een “psychedelisch platform van soundscapes, stevigere riffs en verrassende verhalen met een sprookjesachtige-vibe”.

© Bajeer

Eind vorig jaar bracht Bajeer de debuutsingle D05 uit, het was tegelijk de eerste teaser uit een ep die dit jaar het licht zal zien. Nu krijgen we een tweede voorproefje uit diezelfde ep met de single Crystal Rim.

Op de debuutsingle hoorden we een combinatie van dreampop met psychedelische invloeden en diezelfde lijn trekken ze in deze nieuwe track verder door. Alleen komt het psychedelische hier nog meer naar voren. Het nummer is gebouwd rond een repetitief piano riedeltje waarbij de gitaar en soundscapes de boel opentrekken. De zang klinkt vrij eentonig maar de backings brengen wat meer kleur.

Bajeer klinkt veelbelovend en we zijn nu al benieuwd naar het volgende, zweverig psychedelisch pareltje. Misschien moeten ze in de tussentijd ook eens werk maken van hun sociale media aanwezigheid?

BandcampInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More