Home Belgisch D’ANTICLOWN – Blijf Botsen

D’ANTICLOWN – Blijf Botsen

by Nel Mertens

“Van bewegen komt beweging. Van beweging stijgt het kwik. Het besef van wij, niet ik.” Verdraaid donker, hongert d’Anticlown deze keer de meest donkere zielen uit. Vanuit zijn bijzonder unieke schemerzone laat hij zijn nieuwe track Blijf Botsen horen.

Hij brengt Nederlandstalige hiphop zoals we die nergens anders kennen. Met melancholie, tristesse, brutaliteit en rauwheid. Puur en emotioneel. Ruw en eerlijk. Met deze laatste nieuwe release gaat hij nog een trapje dieper om de duisternis in zijn schemerzone te verruimen.

Ook instrumentaal volgt hij geen klassieke hiphoppaden, maar zorgt voor knap afgewerkte elektronische kaders met verrassende elementen, die iets theatraals uitademen, maar ook een cabarettintje meedragen. Deze keer met hoekige gitaarriffs en noisy industrialelementen, die zijn woorden benadrukken. Over de anarchist – het zwarte schaap op het slechte pad – die blijft botsen. Ritmisch gescheld, geheimzinnige achtergrondritmes, triggerende sounds, scifi-gezoem maar evengoed ook melancholisch tinkelende xylofoonklanken.

Helemaal DIY, waaronder ook de alweer sterke beelden in de bijhorende videoclip van d’Anticlown. Een artiest die zelfs de meest doorwinterde punker zou kunnen overtuigen om hiphopper te worden.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More