Home Belgisch DANNY BLUE & THE OLD SOCKS – Boys.

DANNY BLUE & THE OLD SOCKS – Boys.

by Didier Becu

Danny Blue And The Old Socks. Het is een bandnaam die je sowieso doet denken dat de groep rond frontman Sam De Nef een zooitje ongeregeld is, maar hoewel we er zeker van zijn dat de fun prioritair blijft bij deze Antwerpenaren, overduidelijk een groep die weet waarmee ze bezig zijn en vooral waar ze naar toe willen. Dit leverde tot nu toe, naast een hoop fijne concerten, een eerste ep (Backyard Days) op die we toen gemakshalve onder de term slackerpop onderbrachten. Mac De Marco weet je wel. Met King Of The Trashcan stond er zelfs een would-be Belpopklassieker op het kleinood, maar de nieuwe single is toch andere, en vooral betere koek.

(c) : DANNY BLUE & THE OLD SOCKS/ Vincent Leroi Simba Simba

Ligt het nu aan het feit dat Pieter-Jan Decraene van Rhinos Are People Too er is bijgekomen of niet (hij producete trouwens de ep), of is het gewoon, volwassenheid? Feit is dat ze met deze eerste teaser van de ep alle vroegere songs naar huis hebben gespeeld. Op de nieuwe ep spelen ook Mattias De Craene, Pauwel De Meyer en Matt Watts mee, Belgium is a small place. Op de nieuwe single wordt brandhout gemaakt van de vroegere rammelige rock waar ze een patent op leken te hebben, en wordt er plaats gemaakt voor wel een zeer frisse sound.

Op de nieuwe single Boys gooien Danny Blue en diens oude sokken de sound van weleer bijna volledig overboord en worden er 80’s new wave-invloeden toegevoegd waardoor alles plotseling funky en veel preciezer gaat klinken en bij benadering even fantastisch klinkt als de Engelse belofte die Squid is. Op 14 maart spelen Danny Blue & The Old Socks stelt Boys  in de AB Club. Een band met inderdaad, de toekomst voor zich!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More