Home Belgisch DAMMIT – Macho-Man

DAMMIT – Macho-Man

by Ann Cnockaert

Dammit, de postpunk sensatie uit het Waasland, komt met een krachtige boodschap in hun nieuwste single Macho-Man. Met Tristan Rombaut als frontman, Thibaut Mees op bas en achtergrondzang, Billy Andriessens op leadgitaar en Quinn Stevelinck op de drums, presenteert de band zichzelf in hun meest intense vorm tot nu toe.

In Macho-Man laat Dammit hun frustraties jegens de belachelijke stereotypen van ‘alfamannetjes’ vrijelijk stromen. Het is een rauw en opstandig statement, waarbij de intensiteit tot het uiterste wordt opgevoerd. Frontman Tristan Rombaut gaat in dit nummer volledig los.

Het lied is een aanklacht tegen de stereotype en toxische masculiniteit, een universeel fenomeen dat zich zowel lokaal als wereldwijd manifesteert. Ontstaan uit een ontembare woede, creëert Macho-Man een meedogenloze symfonie van beukende drums en scheurende gitaren. De doorleefde zang, passend bij de ruwe sfeer, voegt een extra dimensie toe aan de algehele rauwheid en sleept de luisteraar mee in een sonische uitbarsting.

VI.BE – Facebook – Instagram – Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More