Home Singles DAAN – High

DAAN – High

by Bart Verlent

Na zes jaar stilte brengt Daan op 11 november zijn nieuwe album The Ride uit. High is het nieuwe voorproefje uit die plaat en verwoordt op eenvoudige wijze de boodschap van het hele album: sta op, blijf niet zitten, doe wat nodig is om er te geraken, maar richt je op het doel, niet op het traject. Daan gelooft niet dat er een plek voor ons is daarboven waar we thuishoren, maar hij is wel erg benieuwd naar het uitzicht.

© Daan

Het nummer werd opgenomen in een Noorse studio met een lading oude synths en een goedkope Casio drumcomputer, die Daan ook gebruikte op zijn eerste elektronische albums. Ook kreeg hij gezelschap van Oliver Symons (Bazart, Warhola) die de backings voor zijn rekening nam.

High is een typische Daan compositie die de grenzen van de kitch opzoekt en maar één missie heeft: je meeslepen naar de dansvloer. Gitaren horen we niet, het nummer wordt gedreven door verschillende synth-sequences en ergens hoor je die Casio iets brengen dat serieus lijkt op Da Da Da van Trio.

Na een zware inzinking staat Daan er weer ten volle. Dat is duidelijk te horen aan deze gedreven track waar de energie van afspat.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More