Home Belgisch CUBERDON – Emperor’s Hill, Pt 1 (Cuberdownyourdon Records)

CUBERDON – Emperor’s Hill, Pt 1 (Cuberdownyourdon Records)

by Bootsie Butsenzeller

Het is ondertussen iets meer dan twee jaar geleden dat we nog wat vernamen van de Leuvense neuzen, we waren toen nogal in de wolken van hun debuutep. Daar komt – deze zomer ergens – een vervolg op met een album, waarvan de komst wordt aangekondigd met deze single.

© Cuberdon

Ze houden blijkbaar wel van singles in twee te snijden, beetje naar analogie met de jaren 60 en 70 toen er nog geen maxi singles werden uitgebracht en langere single tracks om geluidskwaliteitsredenen vaak op de ene kant van de 7 inch werden uitgefade om op de andere kant terug te worden ingefade en gewoon lekker verder te gaan. Ze deden dat met hun debuutsingle Gizmo uit 2022, maar nu dus ook met Emperor’s Hill.

De eerste zachte en donkere gitaartokkels laten ons afvragen wanneer de stem van Olga Jane gaat invallen, want de akkoorden doen ons toch wel wat aan de Gentse haar Big Little Man denken. Het zou wel passen bij de sound van Cuberdon ware het niet dat de heren kiezen om instrumentaal te spreken. We weten inmiddels ook dat ze graag spelen met grillige dynamiek en dat de ingetogen pracht dus niet van echt lange duur zal zijn. Het eerste crescendo komt al na anderhalve minuut, met gitaren die in scheurmodus gaan. Als ze terug weg ebben is het om plaats te maken voor de meeslepende groove. Zo wordt de weg naar de keizer z’n heuvel een sterke emotionele roetsjbaan en laten we daar nu wel van houden.

We zijn blij dat hun eerste ep een vervolg krijgt, dat ze volharden in niet voor de hand liggende muzikale uitspattingen.

SpotifyFacebookVI.BEInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More