Home Belgisch CROWD OF CHAIRS – Hollow Thoughts Of Wrong (sentimental).

CROWD OF CHAIRS – Hollow Thoughts Of Wrong (sentimental).

by Didier Becu

Al vijf jaar staat de naam van Crowd Of Chairs gelijk aan iets wat onder te brengen valt onder de noemer “ondoordringbare noise zonder al te veel toegevingen”. Een band die, als ze dat willen, best wel een oorwurm uit hun mouw kan schudden. Luister gewoon maar eens naar Ibogaine uit hun briljante debuut Fuck Fuck Fuck dat best een radiohit kon geweest zijn, mocht men wat meer durf en moed in de playlist willen droppen. Vooralsnog is Crowd Of Chairs een band uit het undergroundcircuit, maar misschien komt daar met hun tweede langspeler Mod Kid With Dog wel verandering in. Hopen we, en afgaand op het eerste nieuwe bommetje zou dat best eens kunnen!

(c) : Ann Cnockaert

Er zijn ook wat interne veranderingen zoals dat heet. Sinds kort zijn de drie Toutpartout-familie geworden, en zijn ze ook (net als hun stadsgenoten Rumours) onder de vleugels van sentimental beland. Na hun Live Fast Die Young-periode is het niet toevallig dat deze Gentse band wederom bij een label zit met een uitgesproken visie, want laat ons duidelijk zijn Crowd Of Chairs is meer dan muziek alleen. Het is eerder een lichamelijke belevenis, ook al heb je best oordoppen op zak als de drie op een podium staan.

Naar verluidt zou hun tweede langspeler meer vocalen en harmonieën bevatten waardoor het meer coherent zou worden dan zijn voorganger. Klinkt veelbelovend, en die nieuwe draai hoor je inderdaad perfect in de nieuwe single Hollow Thoughts Of Wrong. Noise. Hadden we ook verwacht, daar niet van, maar de schoonheid zit hem in de details, want Crowd Of Chairs speelt hier ingenieus met invloeden uit zowel de shoegaze- als de krautrockwereld wat een tamelijk intens nummer oplevert. Belevenis, we zegden het al, alleen lijkt het erop alsof Crowd Of Chairs deze keer op een niveau hoger probeert te mikken, en zonder veel moeite daar met glans in slaagt.

Mod Kid With Dog komt uit op 21 februari 2020, op vinyl en cassette, en is nu al via pre-order te bestellen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More