Home Singles CHARCOALCITY – Mechanical Spine

CHARCOALCITY – Mechanical Spine

by Nel Mertens

Wat in 2012 als een eenmansproject startte, groeide snel. Wanneer de vrienden Timo ‘T-mo’ De Vreese (bas) en Anthonyn ‘n-thony’ Hooft (drums en programmering) samen met oprichter Peter ‘Deezee’ De Zutter (zang, instrumenten, programmering) begonnen repeteren, namen ze hun teaservideo Leave op. Een nummer als protest tegen terrorisme, dat de industrial metalsound van Charcoalcity bekend maakte, nog voor ze één live-optreden hadden gespeeld.

In 2016 verscheen hun goed onthaalde debuutalbum Greyscale en momenteel wordt er een volgende release afgewerkt. Ondertussen is bevriend gitarist Dirk De Kesel bij de band gekomen om het Charcoalcity-live-geluid een boost te geven met een tweede gitaar.

Bijna klaar zijn ze dus, om hun volgend album Blood And Water uit te brengen. Met hun vorige single Black Rain behaalden ze een plaatsje in de Zwaarste Lijst van StuBru en hun pas verschenen single Mechanical Spine wordt alvast aan onze persoonlijke zwaarste lijst toegevoegd. Rammend sterke gitaren, strak drumwerk en de sober beheerste frustratie in Deezee’s zang in een Nine Inch Nails-sfeertje. Metal as we love it. IJzersterk, die Mechanical Spine van Charcoalcity.

Een Belgische band die wel snel terug op een podium live willen meemaken. Dat laat nog even op zich wachten, maar op donderdag 27/8 speelt Charcoalcity een publiekloos concert in cc De Herbakker in Eeklo, dat opgenomen zal worden en later online gedeeld zal worden.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More