Home Singles COZIN – Tussen Licht En Donker

COZIN – Tussen Licht En Donker

by Nel Mertens

De laatste maanden speelt het leven zich voor iedereen dichter bij huis af. Dé reden waarom het Gentse trio Cozin voor het eerst in het Nederlands zingt. De drie vrouwen wisten in het verleden al de aandacht te trekken met hun warm akoestische, Engelstalige tracks waarin hun meerstemmige zang uitblonk met melancholische folkelementen. Een apart geluid dat ze bij Radio 1 en Radio 2 graag airplay gunden, wat de fans van o.a. Laïs, Eefje De Visser en Bazart zeker appreciëren.

De lege podia zorgden voor vrijgekomen tijd en die vulden de dames met muzikaal experimenteren, waardoor ze enkele muzikale wendingen maakten. Vanaf 2021 krijgen we een reeks singles te horen, waarbij ze ook hun eerste elektronische invalshoeken delen.

Hun nieuwe single Tussen Licht En Donker laat ons alvast proeven van het nieuwe Cozin-geluid. Dat klinkt in dit nummer een stuk ingetogener maar sprankelend fris, wat het contrast met de aanwezige melancholie zo mooi maakt. Instrumentaal is Tussen Licht En Donker zeker even sterk opgebouwd dan de akoestische tracks die we van hen gewoon zijn. Het is fijn om te horen dat ze de snaren ook hier blijven bestrijken wat, samen met de prachtig versmolten stemmen, het Cozin-gehalte hoog houdt.

“Ik schreeuw stilte, maar je luistert niet… Iedereen doet maar wat. Iedereen doet maar wat.”

Snuister zeker ook op onze website om meer over Cozin te weten te komen: Interview / Galileo / A Capella / Live

Spotify / Website / Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More