Home Singles SOPHIE SPECK – Wake Up (Eigen Beheer)

SOPHIE SPECK – Wake Up (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De Gentse zangeres Sophie Speck nam in 2016 deel aan The Voice van Vlaanderen en was daarna even zangeres bij De Laatste Show Band. Nu, zoveel jaar later, is ze gestart met een nieuw project. Samen met Jonas Everaert (UMM) en Hanne Vandekerckhove (Mapuches en Aarde Aan Daan) werkte ze tijdens de eerste lockdown aan haar nieuwe ep.

(c) Sophie Speck

Voor elke song werkte het trio samen met een andere drummer met als doel een meer eclectische sound te bekomen. Aangezien een releaseshow niet mogelijk is momenteel, beslisten ze om alle songs van de ep gespreid uit te brengen. Wake Up is de derde single die we te horen krijgen van dit nieuwe project.

Het nummer opent met een gevoelige akoestische gitaar waar Sophie haar warme flexibele stem mooi bovenop legt. Later vullen de bas, piano en een jazzy drum het geheel subtiel aan. Het resultaat is vrij indrukwekkend.

Net zoals de voorgaande singles is Wake Up weer zo’n sfeervolle sterke song. We zijn benieuwd naar de andere twee singles die dit najaar uitgebracht zullen worden.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More