Home Belgisch COSTANZA – A Crack In The Façade (Maybe We Should Buy The Striptease Bar)

COSTANZA – A Crack In The Façade (Maybe We Should Buy The Striptease Bar)

by Nel Mertens

Behoorlijk dansbare postpunk krijgen we van Costanza, het jonge project van designer Jeroen Bergen uit Aarschot. Hij wordt daarbij geïnspireerd door bands als Boy Harsher, LCD Soundsystem, Pavement, My Bloody Valentine, Talking Heads tot zelfs ABBA en wordt ook – zeker geen schande – af en toe ook vergeleken met Bo Burnham.

“Het is een project dat begon als een eenmansband, waarbij ik alles zelf deed. Van het schrijven van het eerste woord van de tekst tot het opnemen, mixen en het maken van het artwork en de video. Sinds begin 2022 veranderde Costanza stilaan in een volwaardige liveband.”, vertelt hij.

Als een huizenzoektocht zo teleurstellend blijkt, dat je zelfs overweegt een stripteasebar te kopen, dan… leidt dit in dit geval tot de wijs donkere track A Crack In The Façade (Maybe We Should Buy The Striptease Bar). Van de humor in de tekst van Costanza’s tweede single, is muzikaal weinig te merken, want het klinkt oerdegelijk donker, waarin Jeroens stemtimbre mooi diep versmelt in een melodische zanglijn. Aangedreven door fijne ritmes, klinken gevarieerde lagen electro, die uitgeklaard worden met lichtgevende synthdetails. Een coldwave-sfeertje dat uitgroeit tot een donkerglimmend dansnummer!

Jeroen laat weten dat hij klaar is met het mixen van zijn debuutep en dat er dus nog meer nieuw werk volgt binnenkort. Sinds eind 2023 treedt Costanza ook met live band op. Dubbel leuks om naar uit te kijken, dus!
A Crack In The Façade (Maybe We Should Buy The Striptease Bar) is digitaal verschenen.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More