Home Singles COSSE – Crazy Horse

COSSE – Crazy Horse

by Bart Verlent

Vorige maand kregen we het eerste voorproefje van het debuutalbum It Turns Pale van de Franse postrock/noiseband Cosse met de vrij stevige single Evening. Vandaag krijgen we de tweede single van de te verschijnen plaat en deze is toch iets meer ingetogen.

© Cosse

Crazy Horse is geïnspireerd op de film Sleepy Hollow, waarin de hoofdeloze ruiter zijn paard zo noemt terwijl hij door het donkere bos raast. Voor de band voelt deze track aan als een vlot dat zich door de rivier laat leiden, met soms stevige momenten maar ook rustige stukken. De tijd gaat voorbij maar het landschap stopt nooit en blijft maar voorbijdrijven. Die drive zit dan ook voortdurend in het nummer van begin tot eind. Toch gaan ze ook op een subtiele manier te werk.

De live videoclip van Crazy Horse werd opgenomen in Le Ventre De La Baleine, een gebouw dat 20 jaar dienst deed als een soort grote speelplaats voor artiesten en dat binnenkort tegen de vlakte gaat. Het is dan ook een clip die de geschiedenis zal ingaan als aandenken aan de Parijse rockscene.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More