Home ReviewsAlbum Reviews SHHT – Oh, Shht!

SHHT – Oh, Shht!

by Bart Verlent

Yes, onze favoriete geluids-anarchisten Shht zijn terug met een nieuwe ep! Hun tweede album Noneketanu verscheen net voor de lockdown, wat wel een serieuze domper was voor de band omdat ze zoveel werk in die plaat hadden gestoken.

De band moest afscheid nemen van frontman Michiel Renson die werd vervangen door James De Graef (hij was vroeger geluidsman en is nu serieus gepromoveerd) en het groepsgeluid onderging ondertussen een reset.

© Shht

De band liet de karakteristieke autotune vallen en heeft geprobeerd om wat serieuzere nummers te schrijven. Omdat de nieuwe weg zo anders is, besliste Shht om geen oud materiaal meer te spelen tijdens live shows.

Na de release van de nieuwe singles Newsflash en Stocklyfe vonden we in feite niet dat de Shht-sound zo extreem veranderd was, ze klonken wel frisser en nog intenser. Vooruitgang op alle vlakken.

Tijdens openingsnummer Stick It To The Men moeten we een beetje denken aan het zenuwachtige Movoco Syntaca van Nacht Und Nebel aangevuld met het typische absurdistische van Shht en het chaotische van Evil Superstars. Shht valt hier stevig met de deur in huis. De aanstekelijke singles Newsflash en Stocklife kenden we natuurlijk al, en ook hier krijgen we wat 80’s invloeden te horen, deze keer in de vorm van het psychotische van Devo.

Afsluiter Rise And Shine is, naar Shht normen, een rustig nummer wat nog niet zeggen dat het echt zo rustig is. Rise And Shine is heel groovy en sleept je gewoon op de dansvloer. De waanzinnige outro gaat live zeker voor een stevige moshpit zorgen.

Oh, Shht! is een heel sterke comeback ep van een band die nooit is weggeweest. Op alle vlakken overtuigt Shht hier. We gaan Renson zeker missen maar De Graef is een meer dan waardige vervanger.

Deze ep is momenteel enkel digitaal en vanaf september ook op vinyl verkrijgbaar. Elk exemplaar krijgt een unieke design dat door de band zelf is gemaakt!

Je kan Shht aan het werk zien op:

15/07 – Boomtown, Gent
16/07 – Rock Herk, Herk De Stad
10/09 – Leffingeleuren, Middelkerke
28/09 – Trix, Antwerpen

FACEBOOK/BANDCAMP


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More