Home Singles CONSTANTINE – When I Forget

CONSTANTINE – When I Forget

by Ann Cnockaert

Constantine, de alternatieve band uit Luik, staat op het punt om opnieuw het publiek te intrigeren met hun nieuwe, wervelende single When I Forget. Eerder waren we al overtuigd door het nummer Woodbooks die de aankomende ep aankondigde.

© Constantine

Het Luikse viertal brengt atypische en verleidelijke muziek doordrenkt met nostalgische akkoorden en romantische lyriek.

De tekst van When I Forget brengt je naar een plek van pure kwetsbaarheid. Terwijl je herinneringen aan vervlogen jeugddagen oproept, geef je jezelf volledig over aan je geliefde en vertrouw je haar, zelfs op momenten van zelftwijfel. De zin “Will you still love me when I forget how to love myself”, vat dit alles treffend samen.

De bijbehorende videoclip is opgenomen in het Varia Theater in Charleroi, een betekenisvol onderdeel van het vergeten erfgoed van Wallonië. In de video worden de vier muzikanten ondergedompeld in een gelaagd universum dat afwisselt tussen hun kenmerkende dandy-funkstijl en een rauwere, verontrustende sfeer. Het creëert een contrast tussen elegantie en een gevoel van onbehagen.

When I Forget is een krachtige track die zeker in de smaak zal vallen bij liefhebbers van bands als The 1975, Foals en het vroege werk van Kaiser Chiefs.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More