Home LiveFoto's Brugotta Synthpop Night Brugge (27/05/2023)

Brugotta Synthpop Night Brugge (27/05/2023)

by Johan Vanparys

Tekst: Patrick Van Hauwaert

Deze Brugotta Synthpop Night volgt op de Metal en Blues Night van enkele weken tot maanden terug.  Het kadert in een reeks concerten met talent van Brugse bodem die gebundeld wordt en voorgesteld wordt als een minifestivalletje.  Weliswaar binnen hetzelfde thema of genre per avond. Deze keer kleurde het nogal donker, met veel verwijzingen naar de new wave en post punk van weleer, afgewisseld met flarden kleurige deuntjes die ons met enige weemoed deden denken aan de hoogdagen van de Simple Minds, New Order of Duran Duran.  Een geslaagde mix van poppy sounds en gitzwarte klanken.  

De gitzwarte, donkere klanken zaten dan vooral in het eerste deel, waar D-Zine, in een quasi half nieuwe bezetting verder doet alsof het nieuwe millennium nog niet aangebroken is. Post punk avant-la-lettre dus, maar wel de gepaste opener voor de avond. Openen is nooit leuk, maar D-Zine had er geen problemen mee. Links en rechts werd er wel wat gedanst, al was het matig. Toch mag het gezegd zijn dat het optreden meer dan geslaagd was. Met een set die net afklokte onder het uur bakten ze er iets moois van. Het feestje was begonnen.

© Johan Vanparys
© Johan Vanparys
© Johan Vanparys

Volgende op het podium was We Are Ooh People die – zo hadden we gehoopt – de keet in de fik ging steken. Dat het niet zo heftig was, lag niet zozeer aan de band, maar vooral aan het publiek. Enkelen waagden zich wel aan een danspasje of twee of iets meer zelfs, maar ondanks de goede zorgen van de band bleef het publiek matig enthousiast. Spijtig vooral, want ook We Are Ooh People was zeer goed in vorm en verdienden zeker wat meer enthousiasme. Of dat de reden was dat de set nogal kort was, of dat het zo voorzien was, weten we niet, maar amper 40 minuten later werd het bisnummer reeds aangekondigd.

Afsluiter van de avond, N-Carbon, die steeds garant staat voor dansbare tune, kon hier ook weinig verandering in brengen.  En ondanks dat Phillippe Lanckriet en z’n kompanen er met een 17-tal nummers stevig van langs gaven, was het aanwezige publiek niet van de dansende soort. Jammer, want iedere band had meer dan z’n best gedaan en verdiende wel iets beters.  Toch moet het gezegd worden dat het muzikaal een meer dan geslaagde avond was, met een goede opkomst en dito bands. Enkel de aangekondigde dj Bo Kerkhofs, had haar kat gezonden, maar ook dat mocht de pret niet bederven want de technische ploeg van het CC had zoals steeds een aangepaste playlist voor handen. Het was goed, het was gezellig en hopelijk komt er nog meer gelijkaardigs uit de bus.

D- Zine: Facebook
We Are Ooh People: Facebook Instagram
N-Carbon: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More