Home Singles CONSTANTINE – Woodbooks

CONSTANTINE – Woodbooks

by Bart Verlent

Luik stond lange tijd gekend als dé hoofdstad van de noisebands met groepen als It It Anita en Cocaine Piss, anno 2023 is er ook plaats voor melodieuze indiepop. Het Luikse viertal Constantine noemt zichzelf een artpop indierockband en is gefascineerd door de strakke pop van Phoenix, de dandy funk van Parcels en de psychedelische rock van Altin Gün. Ze bouwde een eigen geluid kunnen op waar ze romantische teksten overheen draperen.

© Cédric Blavier

Twee jaar geleden bracht Constantine de debuutep Higher uit en vorig jaar was er de aanstekelijke, dansbare single Mass Seduction. Met Woodbooks gaan ze een nieuwe richting uit. De single is het eerste voorproefje uit de nieuwe ep die later dit jaar zal verschijnen. Het is een melancholisch pareltje gebouwd op warme pianoklanken, waar ze subtiel wat invloeden uit het Midden-Oosten doorheen weefden en dat op een wals tempo.

Woodbooks klinkt volledig anders dan de aanstekelijk indiepop die de band normaal brengt, het nummer klinkt origineler en raakt ook dieper. Of de nieuwe ep volledig dezelfde richting zal uitgaan weten we niet, maar stiekem hopen we van wel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More