Home Belgisch COMMANDER SPOON & ECHT! X ESINAM – Flock: Episode 1

COMMANDER SPOON & ECHT! X ESINAM – Flock: Episode 1

by Felix Sandon

Laat je je graag verrassen door wervelende ritmes, spannende geluidsexperimenten en prikkelende composities, dan kom je vandaag ruimschoots aan je trekken in de jazz. Je hoeft er zelfs de grens niet voor over te steken, want elke week duikt er wel een nieuw knalnummer op van een Belgische groep. Stuk voor stuk kennen ze hun klassiekers, maar weten ze ook hoe je de grenzen van het genre verlegt en hoe je mensen aan het bewegen brengt. Zo ook Commander Spoon: dit frisgewassen viertal jazzcats sleepte ons al vaker mee op wonderlijke reizen en doet dat nu opnieuw met Flock: Episode 1.

Toch spelen ze nog steeds alsof ze niets te verliezen hebben. Hun nieuwe ep die in mei verschijnt, belooft een samenwerking met een hele hoop gastartiesten te worden. Op Flock: Episode 1 horen we alvast de onnavolgbare Esinam die met haar dwarsfluit een mysterieuze sfeer toevoegt. Alsof ze je met haar betoverende klanken meesleurt door de mist naar een plek die alleen zij weet liggen.

Daarbovenop krijgt Commander Spoon nog eens versterking van ECHT! Wie hen googelt, belandt bij een Duitse boysband uit vervlogen tijden, maar wij hebben het wel degelijk over een Brussels viertal dat jazz ongestoord met elektronica laat paren.

Het resultaat knettert en suist, broeit en bezweert, fascineert en intrigeert. We mogen dan niet in het vrolijkste tijdperk uit de geschiedenis leven, we hebben wel het voorrecht om zoveel opwindende, adembenemende muziek geboren te zien worden. En dat is ook al heel wat.

COMMANDER SPOONESINAMECHT!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More