Home ReviewsAlbum Reviews COMMANDER SPOON – Spooning (W.E.R.F Records)

COMMANDER SPOON – Spooning (W.E.R.F Records)

by Björn Comhaire

Commander Spoon is een frisgewassen viertal jazzcats uit het Brusselse die op een kleine drie jaar tijd evenveel ep’s uitbrachten en in 2020 klaar zijn voor het grote werk. Ze zeggen van zichzelf dat ze jazz, hiphop, elektronica en rock samengooien in een eclectische mix maar wij horen op Spooning toch vooral jazz. Natuurlijk was er recent de samenwerking met de twee prettig gestoorde dames van JUICY en de Antwerpse rapper Darrell Cole, maar op hun eerste album horen we pure, onverdunde Commander Spoon.

(c) : W.E.R.F Records

Frontman Pierro Spataro blaast als vanouds als een bezetene op zijn toeter terwijl Samy Wallens de varkensblazen en cimbalen regelmatig in een deuk mept. Een feestje bouwen met jazz muziek? Commander Spoon doet dat zonder moeite, vandaar misschien de link met rock. STUFF. doet het al jaren en ook Nordmann is niet vies van een danske maar Commander Spoon doet het misschien net iets explicieter.

Minder experimenteel en vernieuwend dan de labelgenoten van schntzl of MDCIII bijvoorbeeld, maar de combinatie van sax, drums, elektronica, funky ritmes, jazz akkoorden en breakbeats doet onze endorfineproductie pieken.

We hebben het op deze site al tot in den treure gehad over de jonge Belgische jazzscene. Als jazz niet je ding is dan zal het jou waarschijnlijk worst (of een vegetarisch alternatief) wezen wat Commander Spoon, Steiger, Nagloed, De Beren Gieren, MDCII of STUFF. doen. Maar we mogen verdorie toch wel trots zijn op wat er hier allemaal gebeurt op het gebied van jazz.

Live heeft Commander Spoon ondertussen een ijzersterke reputatie opgebouwd en hun passages op Dour en GentJazz hebben de schare fans ongetwijfeld doen aanzwellen. Wil je de cd-release van Spooning op 19 maart live meemaken, rep je dan snel naar de website van de AB voor tickets.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More