Home ReviewsAlbum Reviews COLVER – Walk Swim Fly

COLVER – Walk Swim Fly

by Bart Verlent

Colver ontstond tijdens een zwoele zomernacht in 2017 aan de Vijvers van Elsene. Het viertal is volledig in de ban van eenden, in die mate zelfs dat de groepsnaam het Franse woord is voor een wilde eend. Ook de titel van de debuutep Walk Swim Fly is een verwijzing naar hun favoriete tweepoter. De band laat zich muzikaal beïnvloeden door Balthazar, Absynthe Minded en Girls In Hawaii maar streeft vooral een eigen geluid na.

© Colver

Van de ep bracht de band reeds vier singles uit, waaronder Thinking Out Loud dat te horen was in het VTM-programma Ik Vertrek en de John Lennon-cover Jealous Guy. Net zoals op de singles levert Colver op deze ep vijf aanstekelijke nummers af die een straffe combinatie zijn van indierock en een vleugje electro.

Op elke track van de ep komt Colver met een luchtig geluid waar tegelijkertijd toch veel diepgang in terug te vinden is. Openingstrack Doing It Wrong klinkt zomers en laat de zon binnen schijnen. Bij West Coast moeten we denken aan het zorgeloze Tame Impala-geluid. Welcome Back To Sunny Ghost City en True Detective klinken als een heel funky combinatie van Balthazar en Jungle, terwijl Colver op afsluiter Bitcoin Billionaere meer ingetogen klinkt.

Walk Swim Fly is het overtuigende bewijs dat Colver sterke nummers kan brengen en dat ze een overtuigend eigen geluid hebben.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More