Home Singles CLOUDY-OH – Dreaming

CLOUDY-OH – Dreaming

by Bart Verlent

Terwijl Floris De Decker volop aan het toeren was om zijn fantastische soloplaat There Never Is And Never Was A Masterplan live te promoten onder de naam Floris Francis Arthur, is het al een tijdje stil rond Cloudy-Oh. Blijkbaar was Floris met Nils Tijtgat, Dennis Mahieu en Mauro Bentein in alle stilte hard aan het werk aan het tweede album dat we hopelijk later dit jaar mogen verwachten.

© Cloudy-Oh

Dreaming is het eerste voorsmaakje van die tweede langspeler en daarop pakt het viertal uit met een stevigere sound dan voorheen. Het nummer gaat over de intense reactie van een paddo-trip van De Decker. Tijdens die trip was hij ervan overtuigd dat hij gedachten kon lezen en dat hij, met die superkracht; allerlei Indiana Jones-achtige avonturen beleefde. Toch is het niet de psychedelische vibe die de hoofdrol speelt, wel de aanstekelijke energie en het catchy meezing refrein. Het dromerige Tame Impala geluid blijft meer op de achtergrond.

Omdat de ervaring iets te intens was voor Floris, liet hij daarna de paddo’s daarna links liggen. Maar het heeft wel voor een heel straffe song gezorgd die live zeker vuurwerk zal geven.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More