Home ReviewsAlbum Reviews MOONEYE – Come With Me And Hide (Mayway Records)

MOONEYE – Come With Me And Hide (Mayway Records)

by Bart Verlent

De nieuwe Mooneye Come With Me And Hide is er niet zonder slag of stoot gekomen. Na de succesvolle tournee ter promotie van het album Big Enough wou de band de live energie op plaat vastleggen en doken ze de studio in met producer Koen Gisen. Maar bij de afwerking ervan begon frontman Michiel Libberecht te twijfelen, de alternatieve rocksound was eigenlijk niet de weg die hij wou blijven volgen. Hij wou terug naar de intimiteit met een akoestische basis. De band stond er gelukkig ook voor open en Libberecht keerde terug naar de tekentafel.

© Mooneye

Michiel haalde inspiratie uit zijn liefde voor “de American way of songwriting” met elementen uit de folk en country. Met de toepasselijk titel Come With Me And Hide is het een mooie uitnodiging om samen met de band even te verdwijnen en deel uit te maken van een andere wereld. Even ontsnappen aan de boze donkere buitenwereld en jezelf overgeven aan de warme klanken die hier mooi in elkaar zijn geknutseld.

Opener New Skin was eerst een rocksong maar is nu een intiem akoestisch pareltje met de prachtige, zwoele klanken van de lapsteel. Voor Girl Like You ging Libberecht inspiratie halen bij Fleetwood Mac en dat leverde een heerlijk nummer op met een breed klankenpalet en een dijk van een refrein. Het breekbare Branches en Lover To Stranger zijn nog de enige songs die dateren van de eerste opnames en we kunnen alleen maar in de wolken zijn dat ze zo zijn behouden. Tussenin staat het pure americana diamantje Another Fool, de perfecte soundtrack om bij weg te dromen. Dat kunnen we ook over Too Fast zeggen trouwens.

Bij Out Of Place gaat het er meer uptempo aan toe, toch blijft het aanvoelen als een warm deken waar je nooit van onder wil kruipen. Changing begint als een puur akoestisch nummer, na het refrein wordt het stilletjes aangevult met subtiele streepjes die het nummer groots maken zonder dat het té groot wordt. Datzelfde recept wordt ook toegepast op afsluiter Too Young To Have Regrets. In dat nummer zingt Chantal Acda de tweede stem en zorgt de lapsteel weer voor een magische sfeer net zoals de strijkers.

We kunnen het album alleen maar met positieve woorden overladen. Er staan enkel machtig mooie en heel pure liedjes op. Indrukwekkend!

Mooneye kan je aan het werk zien op:

01/03 – Nijdrop, Opwijk
02/03 – VC De Schelde, Zandvliet
08/03 – N9, Eeklo
09/03 – Deux Ours, Modave
14/03 – Rideau Rouge, Lasne
20/03 – De Casino, Sint-Niklaas
22/03 – Wilde Westen, Kortrijk
26/03 – Het Depot, Leuven
28/03 – Cactus Club, Brugge
30/03 – Ha Concerts, Gent
05/04 – De Roma, Borgerhout
04/08 – Festival Dranouter

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More