Home Singles CLOUDY-OH – Date Me Up, Scotty

CLOUDY-OH – Date Me Up, Scotty

by Nel Mertens

Ze waren finalist van Humo’s Rock Rally dit jaar, worden gespot in verschillende hitlijsten, hebben drie singles die dolgedraaid worden op Willy Radio en bezitten een voorraad blauwe pruiken maar vooral ook een fijn geluid en een album op komst! De vier heren van Cloudy-Oh laten ons met hun nieuwe single Date Me Up, Scotty iets uit hun slacker-pop-opera (in drie hoofdstukken) over het leven in een digitaal tijdperk horen.

© Koen Wijnant

De band beschouwt Date Me Up, Scotty als de leadsingle van hun aankomende plaat. Het is het nummer dat live telkens het meest respons krijgt en tegelijk ook hun persoonlijke favoriet.

Inhoudelijk is het een moderne protestsong over dat digitale tijdperk waarin we meegesleurd worden. Op een droogkomische manier, wordt het gevoel dat we allemaal stilaan permanent in de natte droom van Marc Zuckerberg en (wijlen) Steve Jobs leven, bezongen.

In de slackerpopvibe die Cloudy-Oh zo eigen is, horen we bizarre maar catchy gitaren, een rebels orgel, funky drums en absurde woorden. De ironische humor zit ‘m in de speelsheid der kleine dingen. De lachband en handgeklap voor het nummer start, de zonnige ritmes en de ongedwongen vocals, die volledig openbloeien in het refrein.

“1011 0012 3456, You know I still love you” … en dat vat het hele nummer eigenlijk perfect samen.

Het album Exactly Where I Wanna Be verschijnt op 6 januari en wordt op 20 januari live voorgesteld in de Charlatan in Gent.

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More