Home Singles BRVT – Little Wave

BRVT – Little Wave

by Bart Verlent

Drie jaar geleden debuteerde de Belgisch-Britse band BRVT (met de hulp van zanger/acteur Mustii) met de single Time Is Up waarop de band uitpakte met een aanstekelijk dancetrack. Begin 2021 verscheen de opvolger Co2 die beschouwd wordt als de eerste echte single van BRVT omdat ze daarin hun eigen geluid etaleren zijnde sfeervolle, dromerige electro. Een paar maanden later verscheen single nummer twee Vague, een knap pareltje dat in de buurt komt van de triphop van Massive Attack en Lamb.

©BRVT

Meer dan een jaar later komen Arinna D’Amato, Tim de Fontaine en Mathieu Grillo met een nieuw nummer.

Little Wave gaat over de behoeften van iemand anders boven die van jezelf stellen. Beide partners in een relatie moeten gelukkig zijn, maar soms betekent dit dat ze beter niet bij elkaar kunnen zijn. Het nummer gaat ook over de persoonlijke groei die het gevolg is van de acceptatie dat een relatie voorbij is. Hoe hartverscheurend het ook is, er zit vaak een bepaalde schoonheid in wat over blijft en in het nieuwe dat nog komen gaat.

Op deze nieuwe gaat BRVT verder waar Vague afsloot. Het is een prachtige, warme en dromerige electrotrack die wat in de buurt komt van London Grammar en The XX. Net zoals in de vorige song valt de prachtige stem van D’amato op, ze doet ons denken aan die van Kate Bush.

BRVT band heeft een sterk eigen geluid en songs die ons doen wegdromen. Hopelijk moeten we nu niet opnieuw een jaar wachten op de volgende single.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More