Home Singles CHILLOW – Stichter (Ozark Henry cover) (Catharis Productions)

CHILLOW – Stichter (Ozark Henry cover) (Catharis Productions)

by Bart Verlent

Na jaren met verschillende artiesten samen te werken bracht Chillow vorig jaar zijn debuutplaat Pauze uit waarin hij hiphop, soul, funk en jazz op verbluffende wijze samensmelt. Na het verschijnen van dit album kreeg hij de vraag van Focus/WTV om 12 begin- en intermezzo generieken te maken voor het programma Preus Lik 30, een praatprogramma waarbij West-Vlaamse grootheden geïnterviewd worden. Chillow coverde twaalf van de beste West-Vlaamse artiesten.

© Chillow

Een van de generieken kwam ter ore van Ozark Henry. Hij contacteerde Chillow met de vraag om zijn klassieker Sweet Instigator in zijn volledigheid te coveren in zijn eigen taal en stijl. Het productiehuis Stoorzender kwam met het idee voor de clip van Stichter, waarin Chillow het gezelschap krijgt van Ozark Henry.

In deze West-Vlaamse versie bleef de originele dromerige Ozark Henry vibe behouden maar Chillow heeft er zijn eigen stempel op weten te drukken door er lekkere, soulvolle toetsen aan toe te voegen.

Een knappe versie met respect voor het origineel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More