Home ReviewsAlbum Reviews ALONE IN THE HOLLOW GARDEN & NAM-KHAR – Antariksha (Winter-Light)

ALONE IN THE HOLLOW GARDEN & NAM-KHAR – Antariksha (Winter-Light)

by Patrick Bruneel

Alone In The Hollow Garden, het alias van Dan Serbanescu, kreeg vorm in 2013 als een zijproject van Tanz Ohne Musik. Serbanescu keerde op dat eigenste moment terug naar zijn ware roots: industrial, dark ambient en ritualistische muziek. Een plejade aan cassettes en cd-r’s volgde al snel, waarvan het merendeel werd uitgegeven op Red Cavity, ’s mans eigen label.

Nam-Khar, alias voor Konchog Gyaltsen, zit in hetzelfde muzikale spectrum en werkte in het verleden al een paar keer samen met Serbanescu. Veelal uitgebracht op Zazan Sounds maar ook eerder op het Nederlandse Winter-Light, waar nu hun meest recente samenwerking Anatariksha het levenslicht ziet.

Vijf nummers staan erop, nummers die tot het beste behoren dat we van beiden hoorden. De dark ambient met ritualistische inslag, vooral op gebied van percussie, werkt wonderwel. De diep begraven gezangen geven het schijfje dat extra donkere randje. De vele laagjes waaruit de stukken zijn opgebouwd zorgen ervoor dat we deze release niet kunnen wegzetten als alweer een standaard ambient werk.

De percussie zit namelijk heel erg op de voorgrond, wat de nummers een meer industrial sfeer mee geeft, als een apolitiek Test Department dat diep in het ambientgenre is gedoken. Het gevolg is dat de aaneenschakeling van deze vijf rituelen, zeker op een iets hoger volume, een hypnotiserende werking heeft op de luisteraar.

BANDCAMP Antariksha / BANDCAMP Alone in the Hollow garden / BANDCAMP Winter-Light / FACEBOOK Winter-Light

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More