Home Singles CHIBUMIVERSE – ONSCHULDIG (Eigen Beheer)

CHIBUMIVERSE – ONSCHULDIG (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Dat het serieus koekenbak is tussen Chibi Ichigo en UMI (tegenwoordig laat de man zich UM! noemen) konden we allemaal vaststellen tijdens de Slimste Mens op VIER. Met hun gezamenlijke project ChibUmiverse zetten de Kleine Aardbei en haar kompaan een nieuwe stap in hun relatie en hebben ze nu een soort van muzikale, gemeenschappelijke rekening geopend. Lang leve de liefde!

© ChibUmiverse

Het duo heeft recent een eerste single gebaard. Het ding heet ONSCHULDIG en het is een schoon maar best eigenwijs schijfje geworden. Hadden we iets anders verwacht van hunne tweevuldigheid? Natuurlijk niet!

De teksten van Chibi zijn ook nu weer pure poëzie maar wel van het soort waar je een wrange, metalige smaak in de mond aan overhoudt. Ongerijmd rijmen over een fake wereld vol schijnheiligheid. Een wereld waar ze zelf, tegen wil en dank misschien, deel van uitmaakt. Wanneer word je medeplichtig en hou je mee een systeem in stand dat je aan de kaak wilt stellen? Of mogen we dat niet vragen?

Voor we ons terug onderdompelen in de werken van Machiavelli, toch nog even een woordje over de beats en de synths in dit nummer. Die zijn namelijk zo vet dat ONSCHULDIG, in het kader van de volksgezondheid, best geleverd wordt met een mondvoorraad cholesterol verlagende medicatie. Bij deze ben je gewaarschuwd!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More