Home Singles BRUT FT. MUSTII – Time Is Up (Eigen Beheer)

BRUT FT. MUSTII – Time Is Up (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

BRUT is een nieuw Belgisch-Brits elektronisch trio dat zich heeft gevestigd in Brussel. De groep bestaat uit de Engelse actrice en songwriter Arianna D’Amato, gitarist John Maccombe en multi-instrumentalist/producer Tim Defontaine. Sinds 2018 is het trio bezig met nummers schrijven en het finetunen van de BRUT-sound. Het resultaat is intieme storytelling tegen een filmische achtergrond met pulserende beats.

(c) BRUT

Het trio wil triphop van de jaren 90 verfijnen en verrijken, met bands zoals Massive Attack, London Grammar en Haelos in gedachte. Ze willen met deze band een wereld induiken van zelfreflectie en moderne relaties, waardoor een nostalgisch en verdovend gevoel ontstaat. Je zou denken dat het om een new age band gaat maar BRUT heeft toch meer een andere sound.

Time Is Up is de debuutsingle en het trio kreeg daarbij de hulp van de Belgische zanger en acteur Mustii. De term “triphop” komt bij ons niet echt op bij deze song. Het is eerder een commerciële popproductie met lome beats gecombineerd met een vleugje soul.

We missen enige warmte in dit nummer het blijft allemaal redelijk oppervlakkig. Time Is Up zal zeker niet misstaan tussen de andere dance acts maar om echt indruk te maken zal het trio toch uit een ander vaatje moeten tappen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More