Home Singles CHIBI ICHIGO – POKA (Eigen Beheer)

CHIBI ICHIGO – POKA (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Chibi Ichigo (van geboorte Sabina Nurijeva) is jarig op 29 april (ze wordt 22) en om dat te vieren brengt ze op die dag haar nieuwe single POKA uit. Ze is vriendjes met Le77, kijkt op naar Lauryn Hill en mag Zwangere Guy bij de voornaam aanspreken. Met haar exotische (Russische) roots en laidback flows waarin Nederlands, Engels en Russisch losjes door mekaar gebruikt worden, blaast ze een frisse wind door de Belgische hiphop scene.

POKA betekent zoveel als “tot later” en in het nummer schrijft Nurijeva de moeilijke periode die de scheiding van haar ouders voor haar was, van zich af. Een harp sample (!), een trage, overstuurde beat en daar bovenop de hese, zwoele stem van Nurijeva die een tekst brengt die recht uit het hart komt. Hypnotiserend en meeslepend tegelijkertijd.

In mei verschijnt er nog een single van Chibi Ichigo en in juni haar nieuwe ep. Vorig jaar stond ze nog stoer te wezen op het podium van de Charlatan in Gent bij de voorstelling van haar debuut-ep Legenda en wie wil kan haar op 19 september (onder voorbehoud), samen met Ikraan en Meyy gaan ontdekken, opnieuw in de Charlatan in Gent.

INSTAGRAM / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More