Home Singles BELTOON : THE CALICOS

BELTOON : THE CALICOS

by Bart Verlent

In oktober 2019 stonden The Calicos voor een uitverkochte Arenbergschouwburg. De zeskoppige Antwerpse band zette daar toen, met veel klasse, een subliem concert neer. Het was toen al duidelijk dat de band volwassen geworden was, twee jaar na de overwinning in Humo’s Rock Rally. De singles Our House, Runaway Kid en Driftwood deden het meer dan goed op de radio en ze stonden op diverse festivals en podia.

Quinten Vermaelen en co hebben ruim de tijd genomen om te werken aan hun songs en unieke sound om een knaller van een debuutalbum af te leveren. Onlangs trokken ze de studio in met producer Tobie Speleman (producer van onder andere Geppetto And The Whales en Noa Lee), het resultaat daarvan mogen verwachten in november. Voor dit debuut verschijnt krijgen we nog een teaser in de vorm van de single Nova.

Nova heeft een hele sfeervol intro met een tokkelende gitaar, synthgeluiden, een piano en de zalvende stem van Vermaelen. Na bijna een minuut barst het nummer open en krijgen we aanstekelijk poppy indie-americana zoals we van The Calicos gewend zijn. Ook nu weer is het een heel aanstekelijk nummer met een lekker breed geluid.

We zijn enorm benieuwd naar het debuutalbum van The Calicos. Met Nova bewijzen The Calicos alvast dat er toch nog zekerheden zijn in het leven.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More