Home Belgisch CHEENA MONSOON – You Need To Give (Eigen Beheer).

CHEENA MONSOON – You Need To Give (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Nog nooit gehoord van Cheena Monsoon? Eerlijkheidshalve wij ook niet, tot op het moment dat we uitgevist hadden dat dit het muzikale alter ego is van Nelson Beumer en die kennen we natuurlijk als de zanger van het Brusselse Neufchâtel. De ietwat vreemde naam vond hij in Girl Loves Me, één van de laatste nummers die Bowie schreef en terug te vinden is op diens zwanenzang Blackstar.

(c) : Leon De Backer

Wat Nelson doet als Cheena Monsoon heeft niets te maken met Neufchâtel, behalve misschien de drang om altijd iets donkers en meeslepend van de muziek te willen maken. De eerste single You Need To Give hoort wel thuis in het vakje van de electropop, maar de Brusselaar geeft er een bijzonder melancholisch kantje aan.

Een artiest waar we beslist nog veel van zullen horen en België is duidelijk te klein voor hem, want deze zomer stond hij in Londen in het voorprogramma van zowel Phil Madeley, Sulpher en Las Aves.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More