Home Belgisch CHARLOTTE ADIGÉRY – Yin Yang Self​-​Meditation (DeeWee).

CHARLOTTE ADIGÉRY – Yin Yang Self​-​Meditation (DeeWee).

by Bram Langmans

De Gentse Charlotte Adigér, heeft met Yin Yang Self-Meditation een nieuwe ‘audiovisuele ervaring’ / tape uit. En wij maken ons sterk dat die waarschijnlijk niet meteen is wat u verwacht had. Daarmee willen wij zeker niet gezegd hebben dat Yin Yang Self-Meditation geen uitstekende release zou zijn, maar dat de nieuwe van Adigéry een zeventien minuten durende meditatiesessie zou zijn, dat hadden wij eerlijk gezegd toch niet direct zien aankomen.

Op de A-kant van de release neemt de Gentse ons mee in haar hoofd waar een sneltrein van gedachten door haar kleine en grotere frustraties en angsten raast. Zo speurt de artieste naar negatieve gedachtepatronen waar ze vervolgens afscheid van kan nemen. Of zoals Charlotte Adigéry het zelf formuleert: “This tape is an invitation to myself and eventually others to look inwards. It is a ritual for letting go. […] Openness can lead to understanding, unity and compassion.”

Ondertussen horen we op de achtergrond allerlei synthesizers allerlei dingen doen. Dat gaat van Jean-Michel Jarre tot Clint Mansell of Dr. Dre, van generische new-age tot Kraftwerk en Philip Glass, Boards Of Canada en Autechre. Om maar een paar van de namen te noemen die bij ons opkwamen bij het beluisteren van deze track. Goed werk dus alweer, van die DEEWEE studios, dat moet gezegd.

De B-kant van de tape wordt gevormd door Yin Yang Self-Meditation (instrumental). De luisteraar wordt verzocht die zelf te vullen met eigen angsten, frustraties en stream-of-consciousness gedachten. Ook wij hebben er immers baat bij negatieve gedachtepatronen in het oog te krijgen om die vervolgens los te kunnen laten. Of wie even geen zin heeft in een sessie op de bank van Adigéry, kan volgens ons ook gewoon een kwartiertje genieten van het heerlijke synthwerk om zo helemaal tot ontspanning te komen.

Either way, die nieuwe van Charlotte Adigéry, dat is balsem voor de ziel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More