Home ReviewsAlbum Reviews COMPACT DISK DUMMIES – Satellites (N.E.W.S.).

COMPACT DISK DUMMIES – Satellites (N.E.W.S.).

by Bart Verlent

Deze zomer gaven de broers Lennert en Janus Coorevits, aangevuld met een live drummer, twee stomende festivalconcerten, eentje op Pukkelpop en een ander op de Lokerse Feesten. De energie die deze kerels uitstralen is aanstekelijk en verbluffend om te zien. Helaas hebben de broers nog veel projecten naast hun werk met de Dummies, dus was het van hun debuutalbum, Silver Souls uit 2016, geleden dat we nog iets nieuws van hen te horen kregen.

Maar nu is er dus de Satellites ep met vier nieuwe nummers en een remix. De singles Cry For Me (sterke vette funk) en Satellites (groovy elektro met Tom Barman als speciale gast) kenden we al.

Tijdens Easy Life krijgen we een jaren 80’s pop vibe waar het duo hun eigen ding mee doet, met als resultaat weer een song waar je totaal niet kan op stilzitten. Het instrumenale spacey Solar Lottery zou van ons nog veel langer mogen duren. De song eindigt wanneer we denken dat hij echt gaat los barsten.

Als afsluiter krijgen we nog de Asa Moto Remix van Satellites, die een meer ingetogen versie is van de track met nog fijne speciale effecten en extra bleepjes. Eigenlijk zijn we even zot van deze versie als van het origineel.

Het is de gebroeders Coorevits weer gelukt om een sublieme schijf uit te brengen. Het enige minpuntje aan deze ep is dat we gewoon meer nieuwe nummers willen! Deze gasten weten hoe ze een publiek kunnen raken met knappe dansbare songs en na deze ep te beluisteren verlangen we gewoon naar een nieuw Compact Disk Dummies-album.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More