Home Singles CHARLOT – Perfume

CHARLOT – Perfume

by Felix Sandon

Het gebeurt niet vaak dat we een nummer te horen krijgen met een tekst als “I’ll drown you in my room / You will not wake up anytime / Sooner or later you will find your mind in silence.” Geen paniek, Charlot is geen sadistische moordenares, maar baseert haar single Perfume op het boek Het parfum van Patrick Süskind. Jawel, dat over een zonderling die een onweerstaanbaar parfum samenstelt en daarvoor vrouwen doodt om hun geur aan hun lichaam te onttrekken.

Muzikaal probeert Charlot niet de achttiende eeuw op te roepen waarin het boek (en de al even fascinerende verfilming) zich afspelen, maar trekt ze het verhaal van de moordenaar onze tijd in. Met synthesizer, subtiele snaren, haar eigen stem die als een koor weergalmt en een tintelend refrein dat perfect contrasteert met de bloedstollende inhoud. Het ideale moment dus om dat boek nog eens uit de boekenkast te halen of je opnieuw onder te dompelen in de film, maar eerst om je mee te laten slepen door dit nummer.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More