Home Singles TWIN DRUGS – World Fell Off (Crazysane Records)

TWIN DRUGS – World Fell Off (Crazysane Records)

by Bart Verlent

Vorige maand kregen we een eerste single uit het nieuwe album In Now Less Than Evervan van de Amerikaanse shoegaze band Twin Drugs dat op 7 oktober verschijnt. Het viel op dat het viertal koos voor een nog duistere sound dan voorheen. Mogelijks komt dat omdat Magnus Lindberg van Cult Of Luna instond voor de mastering. Ze lieten zich voor deze nieuwe plaat beïnvloeden door My Bloody Valentine, A Place To Bury Strangers en Metz.

© Twin Drugs

Met World Fell Off klinkt Twin Drugs dromeriger dan op de eerste, donkere single. Het viertal combineert zweverige shoegaze met een flinke dosis psychedelica. Het resultaat mag er best wezen. De band neemt ons mee op een meer dan vier minuten durende trip die best intens is. Dat geldt blijkbaar voor alles wat ze doen. Het kan alle kanten uitgaan maar telkens gaan deze kerels heel diep.

We waren in de wolken van de eerste single van de nieuwe plaat maar met deze nieuwe single zijn we nog meer mee. Nu nog een paar maanden wachten op die nieuwe plaat die zeker en vast meer dan de moeite waard zal zijn.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More